poniedziałek, 25 maja 2015

Kapustka młoda !

Młoda kapustka jest naprawdę w dechę ! 

Kto nie wieży niech sprawdzi !

Składniki potrzebne do przygotowania :

1 pęczek koperku

2 małe młode kapusty

3 cebulki dymki

1 cebula

1 łyżka masła 

150 ml wody

 Sposób przygotowania :

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych dużych liści, główkę kroimy na pół, połówki na 4 cześć, a następnie w plastry, wrzucamy do dużego garnka.

Koperek drobno siekamy, dodajemy połowę do kapusty, 

Drobno siekamy cebulkę i też dodajemy do garnka, zalewamy kapustę 150 ml wody i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając ok 30 min. 

Następnie dodajemy masło, resztę koperku i cebulki dymki pokrojone w 2 cm kawałki, nie przykrywamy, odparowujemy pozostałą wodę. 

Podajemy !








==============================
Zobacz tez :

1 komentarz:

  1. Wiosna na talerzu. Szkoda, ze za oknem nie koniecznie.
    Fotogeniczna ta kapustka.

    OdpowiedzUsuń