środa, 8 kwietnia 2015

Lekkie kieszonki z tuńczykiem !

Dziś przepis na lekki obiad lub lunch, można takie sakiewki z tuńczykiem zabrać ze sobą do pracy  i zjeść na zimno,
kolorystyka tego dania przywoła uśmiech chociaż na chwilę. 
Przygotowanie jest szybkie, a danie zdrowe mimo, że z puszki.

Zaczynamy: 
Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji:

1 puszka tuńczyka

1 puszka kukurydzy

4 pity

1/2 ogórka świeżego

kilka listków sałaty

1 cebula

1/2 papryki czerwonej

garść pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

Włączamy piekarnik na 180 stopni.

Ogórka obieramy i kroimy na pół, łyżką wydrążamy pestki, i kroimy go w półplasterki, cebulę siekamy,a czerwoną paprykę kroimy w plasterki.

Pokrojone produkty wrzucamy do miski, mieszamy, dodajemy tuńczyka,
i kukurydzę, sól i pieprz. 

Do nagrzanego piekarnika na ok 5 minut wkładamy puste sakiewki.
Następnie jak się zagrzeją odrywamy brzeg, otwieramy je,  wkładamy sałatę i  nasz farsz.

I zajadamy ze smakiem !!! :)







=====================================
Zobacz też :
http://www.gitmallina.pl/2015/03/pyszne-jogurtowo-szczypiorkowe-bueczki.html
http://www.gitmallina.pl/2015/01/tatar-alez-to-smaczne.html





2 komentarze:

  1. Fajnie, wiosenna, lekka przegryzka i wiosenne zdjęcia, szkoda, ze za oknem ciągle zimo-jesień :-(

    OdpowiedzUsuń