poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Czosnkowe ślimaczki z ciasta francuskiego - do piwa !


Te ślimaczki są lekko słone, lekko ostre i mają nutę czosnku, naprawdę smaczne, i doskonale pasują np. do piwa, 
a przy tym nie wymagają dużego nakładu pracy i finansów. 
http://www.gitmallina.pl/2015/04/czosnkowe-slimaczki-z-ciasta.html

Składniki potrzebne do przygotowywania ok 15 ślimaczków. 

płat ciasta francuskiego

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka chilli

1,5 łyżeczki oliwy z oliwek

1 łyżeczka ziół prowansalskich

Sposób przygotowania :

W kubku łączymy wszystkie zioła, zalewamy oliwą, wyciskamy do tego czosnek, mieszamy.

Włączamy piekarnik na 200 stopni i wyjmujemy jedną blachę.

Płat ciasta rozwijamy, smarujemy oliwą z ziołami, a następnie z powrotem zwijamy, kroimy w 2 cm krążki, układamy na blasze do pieczenia wyłożonej  papierem, i wstawiamy do piekarnika na ok 20 -- 25 minut. 

Czekamy, aż wystygną i gotowe !!!











==========================================
Zobacz też :
http://gitmallina.blogspot.com/2014/09/szpinak-pieczarki-i-poledwica-w-ciescie.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz