czwartek, 19 marca 2015

Tortilla z indykiem - lekko na talerzu !

Dziś lekko i smacznie w końcu idzie już wiosna 
czuć to w powietrzu i na talerzu !!

Zapraszam !

http://www.gitmallina.pl/2015/03/tortilla-z-indykiem.html
 Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji

4 tortille

200 gram piersi  indyka

1 cytryna BIO

 miks sałat

1 nieduża cebulka

puszka pomidorów

5 pomidorków koktajlowych

3 łyżki oliwy z oliwek

3 ząbki czosnku

1 papryczka chilli

1puszka czerwonej fasoli

1 jogurt naturalny 

3 gałązki mięty

Sposób przygotowania:

Pierś umyć, oczyścić, pokroić w cienkie paski.

Sok z cytryny wycisnąć zetrzeć z niej skórkę, połączyć oliwą.

Pierś za panierować w soku i oliwie i skórce z cytryny.

W garnku podsmażyć posiekaną cebulę, dołożyć pomidory z puszki, 2 ząbki czosnku i całą świeżą papryczkę chilli, dusić pod przykryciem ok 10 min.
Po tym czasie  zblendować zostawiając małe kawałki pomidorków koktajlowych.

Do jogurtu naturalnego wcinać ząbek czosnku i posiekane listki mięty, doprawić 1 łyżeczka soku z cytryny - odstawić. 

Fasolę odlać z zalewy.

Mięso usmażyć.

Tortille podgrzewamy na suchej patelni i nakładamy:salsę, sos czosnkowy, miks sałaty, fasolę czerwoną, mięso zawijamy i wcinamy ze smakiem !!! 

Smacznego !!!









=================================================================
Zobacz też :

http://www.gitmallina.pl/2015/03/pizzo-tarta-na-ciscie-francuskim-z.html

Makaron z szynką parmeńską








1 komentarz:

  1. Lekkie danie, i zdjęcia jakby jaśniejsze to znaczy, że wiosna zbliża się wielkimi krokami, hurrra.

    OdpowiedzUsuń