Czy mieliście sytuację ze idą goście,
a Wy nie macie w domu, nic czym moglibyście ich poczęstować?
Na pewno!
Każdemu kiedyś miał taką sytuację, ale spokojnie !!!
Ważne żeby mieć ciasto francuskie i 30 minut,
Ważne żeby mieć ciasto francuskie i 30 minut,
jeżeli to mamy to jesteśmy uratowani!
Składniki potrzebne do przygotowania ciasteczek:
1 rolka ciasta francuskiego
3 łyżki cukru
2 łyżki cynamonu
Sposób przygotowania:
Włączamy piekarnik na 180 stopni.
Cukier mieszamy z cynamonem.
Ciasto francuskie rozwijamy, posypujemy po całości cukrem z cynamonem, zwijamy szerszy bok do środka do połowy, to samo robimy z drugiej strony, dociskamy, znowu posypujemy cukrem, znowu zwijamy, znowu dociskamy, znowu posypujemy, znowu zwijamy, jak na zdjęciach.
Jak już wyjdzie nam rulon, ostrym nożem tniemy go na plastry grubości ok 1,5 cm.
Układamy na blasze do pieczenia, spłaszczamy każdy dłonią i wstawiamy na 15 - 18 minut do piekarnika.
Nie układajmy ich zbyt ścisło bo pęcznieją podczas pieczenia.
Świetne na ciepło jaki na zimno.
Smacznego !!!
=============================================
Zobacz też :

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz