czwartek, 22 stycznia 2015

Spaghetti aglio, olio e peperoncino !!!

Bardzo podoba mi się nazwa.
 Jest taka melodyjna, wdzięczna, włoska.
A jako że jesteśmy makaronożercami 
to nie mogłam sobie odmówić i 
musiałam w końcu umieścić ten makaron na blogu. 


http://www.gitmallina.pl/2015/01/spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino.html

Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji:

350 gram makaronu spaghetti

5 dużych ząbków czosnku

1 średnia papryczka chilli

1/2 pęczka natki

parmezan

szczypta soli

Sposób przygotowania :

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, 

Na patelni rozgrzewamy oliwę. 

Papryczkę, czosnek i natkę siekamy.

Wrzucamy wszystko na patelnię, solimy, na małym ogniu podsmażamy przez ok 4 minuty. 

Makaron odlewamy, wrzucamy z powrotem do garnka, zalewamy sosem z patelni - mieszamy.

Rozkładamy na talerze, posypujemy świeżo tartym parmezanem.

Proste - a jaka radocha !!!













=================================================

Zobacz też :

http://gitmallina.blogspot.com/2014/09/spaghetti-alla-bolognese.html 

http://gitmallina.blogspot.com/2014/08/piers-indyka-w-sosie-kurkowo-winnym.html







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz