Spaghetti aglio, olio e peperoncino !!!
Bardzo podoba mi się nazwa.
Jest taka melodyjna, wdzięczna, włoska.
A jako że jesteśmy makaronożercami
to nie mogłam sobie odmówić i
Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji:
350 gram makaronu spaghetti
5 dużych ząbków czosnku
1 średnia papryczka chilli
1/2 pęczka natki
parmezan
szczypta soli
Sposób przygotowania :
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu,
Na patelni rozgrzewamy oliwę.
Papryczkę, czosnek i natkę siekamy.
Wrzucamy wszystko na patelnię, solimy, na małym ogniu podsmażamy przez ok 4 minuty.
Makaron odlewamy, wrzucamy z powrotem do garnka, zalewamy sosem z patelni - mieszamy.
Rozkładamy na talerze, posypujemy świeżo tartym parmezanem.
=================================================
Zobacz też :


Komentarze
Prześlij komentarz