wtorek, 30 grudnia 2014

Krewetki z czarnym makaronem !

Dopiero niedawno przekonałam się o tym jak smaczne 
i lekkostrawne są owoce morza.
Na razie testowałam je restauracyjne, 
ale dziś podwinęłam rękawy i wzięłam się własnoręcznie do roboty, 
Muszę nieskromnie  przyznać ze efekt był nawet więcej niż zadowalający !


http://www.gitmallina.pl/2014/12/krewetki-z-czarnym-makaronem.html
 Składniki potrzebne do wykonania 2 porcji:

500 gram krewetek argentyńskich

makaron spaghetti

150 gram pomidorków koktajlowych

1 pęczek natki pietruszki

2 ząbki czosnku

łyżka masła 

sok z 1/2 cytryny

sól, pieprz, chilli

Sposób przygotowania :

Krewetki rozmrażamy wkładając je do zimnej wody z plasterkami cytryny na 7 minut. Jako, że miałam krewetki w pancerzach zdjęłam je przed smażeniem, by łatwiej było je potem jeść.

Wstawiam wodę na makaron i gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy na nią drobniutko posiekany czosnek,  pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i posiekaną natkę,
 
Wszytko razem podsmażam chwilę, dorzucam krewetki.
 
Smażymy krewetki po 1,5  minuty z każdej strony, dodajemy ugotowany makaron,  delikatnie mieszamy wszystko razem skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy. 

Smacznego !












===============================================

Zobacz też :


http://www.gitmallina.pl/2015/03/pizzo-tarta-na-ciscie-francuskim-z.html









1 komentarz:

  1. Jestem pod ogromnym wrażeniem , nie posądzałam cię o takie smaki ???!!! Gratuluję !!!

    OdpowiedzUsuń