poniedziałek, 8 grudnia 2014

Fasolka po bretońsku - najszybsza !!


Fasolka po bretońsku - 
hmmm ciekawe czy w Bretanii wiedzą, że mają taką fasolkę ....  
 
http://www.gitmallina.pl/2014/12/fasolka-po-bretonsku-najszybsza.html


Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji:

4 nieduże pętka kiełbasy

2 małe cebule

fasolka biała w puszcze

2 małe koncentraty pomidorowe / 1 większy

sól, pieprz, majeranek

bułeczka

łyżka śmietany, jogurtu naturalnego lub kefiru

Sposób przygotowania :

Kiełbasę kroimy w drobniutką kostkę, podsmażamy na patelni, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę podsmażamy wszystko razem, aż ładnie zbrązowieje, ale nie przypali się.

Następnie dodajemy koncentraty pomidorowe i mieszamy dokładnie tak by się wszystko połączyło.

Do masy na patelni dodajemy fasolkę wraz z sosem z puszki,  mieszamy, dodajemy przyprawy (dużo majeranku ze 2 - 3 łyki), zostawiamy na małym ogniu na ok 10 - 15 minut.

Podajemy z bułeczką i kleksem śmietany, jogurtu naturalnego lub kefiru .

Smacznego !










====================================================

Zobacz też:

 

 http://gitmallina.blogspot.com/2014/10/pulled-pork.html




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz