Szarlotka w cieście francuskim
Składniki potrzebne:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kg jabłek
garść orzechów włoskich - posiekane
garść rodzynek
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżka cynamonu
1 jajko
łyżka miodu
łyżka masła
Sposób przygotowania :
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Na suchej patelni podprażamy orzechy i płatki migdałowe
Do jabłek dodajemy miód, cynamon, orzechy.
Ciasto francuskie rozkładamy na blasze boki kroimy na paski, na środku układamy farsz, i zaplatamy warkocz z boków.
Ciasto smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Wkładamy ciasto do piekarnika na ok 25 - 30 minut.
Podajemy z lodami :)
Pycha !!!!
Komentarze
Prześlij komentarz