piątek, 7 listopada 2014

Szarlotka w cieście francuskim


Składniki potrzebne:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 kg jabłek

garść orzechów włoskich - posiekane

garść rodzynek 

1 łyżka płatków migdałowych

1 łyżka cynamonu

1 jajko

łyżka miodu

łyżka masła

Sposób przygotowania :

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.

Na suchej patelni podprażamy orzechy i płatki migdałowe

Do jabłek dodajemy miód, cynamon, orzechy.

Ciasto francuskie rozkładamy na blasze boki kroimy na paski, na środku układamy farsz, i zaplatamy warkocz z boków. 

Ciasto smarujemy rozbełtanym jajkiem.

Wkładamy ciasto do piekarnika na ok 25 - 30 minut.

Podajemy z lodami :)

Pycha !!!!













================================

Zobacz też:

 Palmiery
http://www.gitmallina.pl/2015/02/zapraszam-na-palmiery.html 

Jabłka pod kruszonką 
 http://www.gitmallina.pl/2015/01/jabka-pod-kruszonka-deser-idealny.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz