3 jajka
1 kostka masła
szklanka cukru
szklanka mleka w proszku
2 łyżki kakao
4 - 5 łyżek świeżej kawy
wafle
Sposób przygotowania :
Jajka dokładnie myjemy, parzymy wrzątkiem.
Masło rozpuszczamy w rondelku.
Całe jajka ubijamy z cukrem na gładką masę do tego dodajemy
mleko w proszku, kakao, kawę, i rozpuszczone przestudzone masło,
wszystko jeszcze przez chwilę miksujemy.
Wylewamy masę na każdy wafel i przekładamy kolejnym.
Wstawiamy do lodówki pod obciążeniem przynajmniej na 3 h,
a najlepiej na całą noc.
Podajemy pokrojone w cienkie paski .
Smacznego !
===================================
Zobacz też:
Pieczone brzoskwinie pod chrupiącą pierzynką z kruszonki !
Sok z malin - do herbatki na zimę - jak znalazł ! !

Zobacz też:
Pieczone brzoskwinie pod chrupiącą pierzynką z kruszonki !

Sok z malin - do herbatki na zimę - jak znalazł ! !

Porywam kilka! Mniam :)
OdpowiedzUsuń