polędwica wieprzowa
1 cebula
250 gram kurek
3 łyżki śmietany
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 garście rukoli
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanego koperku
oliwa z oliwek
sól, pieprz, pestki dyni, czarnuszka
Sposób przygotowania :
Kurki myjemy i oczyszczamy, większe egzemplarze kroimy na pół,
mniejsze zostawiamy w całości.
mniejsze zostawiamy w całości.
Masło rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim kurki,
dorzucamy do nich cebulę pokrojoną w półplasterki - podsmażamy,
w końcowym etapie smażenia dodajemy 3 łyżki śmietany i 1 łyżkę koperku,
może być mrożony.
dorzucamy do nich cebulę pokrojoną w półplasterki - podsmażamy,
w końcowym etapie smażenia dodajemy 3 łyżki śmietany i 1 łyżkę koperku,
może być mrożony.
Polędwice oczyszczamy, solimy pieprzymy i smażymy na maśle.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Ciasto francuskie tniemy na wąskie paski i część skręcamy obtaczamy w czarnuszce robiąc "grissini",
a z części robimy gniazdka i wtykamy w nie nasiona dyni.
a z części robimy gniazdka i wtykamy w nie nasiona dyni.
Wkładamy do piekarnika na ok 10 minut.
Na talerzach układamy garść rukoli,
na to mięso (ja na mięsie położyłam jeszcze ser camembert),
kurki, podajemy z ciasteczkami francuskimi.
Na talerzach układamy garść rukoli,
na to mięso (ja na mięsie położyłam jeszcze ser camembert),
kurki, podajemy z ciasteczkami francuskimi.
=====================================
Zobacz też :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz