piątek, 24 października 2014

Pierś kurczaka z marchewką pappardelle

Składniki potrzebne do wykonania 2 porcji:

400 gram brukselki

3 marchewki

pierś kurczaka

miód, chilli, masło, cynamon
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Brukselkę obieramy z zewnętrznych liści i odcinamy głąb, 
marchewkę obieramy, a następnie obieraczką robimy cienkie paski - po prostu obieramy dalej :)

Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy, obsypujemy ziołami prowansalskimi i solą.

Do wrzącej wody wrzucamy brukselkę na ok 13 minut.

Na małej patelni rozpuszczamy masło dorzucamy miód, cynamon i chilli, mieszamy wszystko.

Po 13 minutach do brukselki wkładamy marchewkę i gotujemy jeszcze 2 - minuty.

Odcedzamy warzywa, wykładamy je na talerze polewamy sosem miodowo cynamonowym i podajemy z mięsem.

Smacznego !
















===================================

Zobacz też :
 Bulion
 http://www.gitmallina.pl/2014/12/bulion-warzywny-basic.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz