Indyk w winie z gruszką
Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji:
400 gram sznycli z indyka
1 gruszka
1 cebula
2 duże łyżki miodu
50 ml białego wina
sól pieprz, papryka ostra
Kuskus, oliwki
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy posolone na oliwie,
Sznycle myjemy, oczyszczamy, panierujemy w papryce i smażymy z cebulą.
Gruszki dokładnie myjemy
(zostawiamy skórkę , pozbywamy się gniazd nasiennych)
kroimy na ćwiartki i dokładamy na patelnię,
(zostawiamy skórkę , pozbywamy się gniazd nasiennych)
kroimy na ćwiartki i dokładamy na patelnię,
Zalewamy wszystko winem i miodem i dusimy ok 10 minut.
Ja podałam z kuskusemdo którego dodałam pokrojone oliwki , suszoną miętę, olej lniany, sól i pierz.
============================================
Zobacz też :
Komentarze
Prześlij komentarz