środa, 8 października 2014

Indyk w winie z gruszką

http://gitmallina.blogspot.com/2014/10/indyk-w-winie-z-gruszka.html
Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji:

400 gram sznycli z indyka

1 gruszka
 
1 cebula

2 duże łyżki miodu

 50 ml białego wina

sól pieprz, papryka ostra

Kuskus, oliwki

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy posolone na oliwie,
Sznycle myjemy, oczyszczamy, panierujemy w papryce i smażymy z cebulą.
Gruszki dokładnie myjemy
(zostawiamy skórkę , pozbywamy się gniazd nasiennych)
kroimy na ćwiartki i dokładamy na patelnię,

Zalewamy wszystko winem i miodem i dusimy ok 10 minut.

Ja podałam z kuskusemdo którego dodałam pokrojone oliwki , suszoną miętę, olej lniany, sól i pierz. 









============================================

Zobacz też :















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz