wtorek, 14 października 2014

Figi zapieczone w serze Camembert

Składniki potrzebne do przygotowania 2 porcji:


3 figi

2 serki Camembert

2 garści rukoli

garść orzechów nerkowca

szynka parmeńska

oliwa z oliwek, sól pieprz, ocet balsamiczny

bagietka

Sposób przygotowania:

Rukole i figi myjemy, figi kroimy na plasterki.

Włączmy piekarnik na 200 stopni.

Odkrawamy jak najcieniej górną cześć sera,
kładziemy na głównej części figi i przykrywamy odkrojoną częścią.
Władamy do piekarnika na ok 7 minut.

Na talerzach układamy rukolę na to dorzucamy świeże figi,
szynkę parmeńską i orzechy nerkowca 
 skrapiamy oliwą i octem balsamicznym.

Jak ser się zapiecze kładziemy na przygotowanej 
rukoli i podajemy z bagietą.  

Pycha !  




===============================

Zobacz też :

Spaghetti aglio, olio e peperoncino !!!


http://www.gitmallina.pl/2015/01/spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino.html


Cannelloni ze szpinakiem !
http://www.gitmallina.pl/2015/01/cannelloni-ze-szpinakiem.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz