środa, 29 października 2014

Chipsy jabłkowe

 Chipsy jabłkowe
Składniki potrzebne do wykonania:

2 jabłka

łyżeczka cynamonu

Sposób wykonania :

Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni.

Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na plasterki grubości ok 1 - 2 mm.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej nasze poszatkowane jabłka, mozemy je jeszcze posypać cynamonem i wstawiamy do piekarnika na ok 40 min do 1 godziny.

Sprawdzamy co jakiś czas czy się nie palą.

Po wyjęciu z piekarnika zdejmujemy jabłka z blachy bo inaczej dalej się będą piekły.

Czekamy  aż ostygną i tadaaaa,
zdrowa przekąska gotowa.

Chipsy możemy  przechowywać w zamkniętych pojemnikach ok 1 miesiąca, ale gwarantuję, że znikną szybciej !

Smacznego !










================================

Zobacz też:

Własny chleb
http://gitmallina.blogspot.com/2014/11/chleb-z-wasnego-pieca-najlepszy_17.html

 http://gitmallina.blogspot.com/2014/10/wanilia-wanilinie-nie-rowna.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz