środa, 13 sierpnia 2014

Kurki na start !

http://gitmallina.blogspot.com/2014/08/kurki-na-start.html
 Składniki potrzebne do zrobienia 2 porcji

200 gram kurek

1 cebula

pęczek koperku

ząbek czosnku

2 łyżki masła

śmietana 18%

gnocchi 

sól

pieprz

Sposób przygotowania:
Zaczynamy od oczyszczenia kurek, najprostszą i najszybszą metodą jest wsypanie kurek do miski zasypanie porządnie solą i zalanie wrzątkiem.
Po ok minucie mieszania możemy wyłowić czyste kurki łyżką cedzakową na ręcznik papierowy.
Malutkie grzybki zostawiam w całości natomiast większe egzemplarze kroję. Na patelni rozgrzewam masło, podsmażam pokrojoną w kostkę cebulkę,
solę czekam aż się delikatnie zeszkli, dorzucam kurki
i smażę całość na niewielkim ogniu na koniec dodaję czosnek,
śmietanę i posiekany koperek.
Duszę jeszcze całość przez jakieś 5 minut
pod przykryciem aby smaki się połączyły. 

W osolonej wodzie gotuję gnocchi,  ja użyłam gotowych z Lidla, mają zaletę po 2 minutach są gotowe do podania. 

Polewam sosem kluseczki i podaję. 

U mnie danie zniknęło w mgnieniu oka ! :)
















=========================================
Zobacz też:
http://www.gitmallina.pl/2014/12/krewetki-z-czarnym-makaronem.html
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz