1 kg bobu
1 pęczek koperku
kilka plastrów boczku
1 średnia młoda cebula
2 jajka
ser gorgonzola
Sposób przygotowania :
Zaczynamy od ugotowania bobu. Na wrzącą osoloną wodę wrzucamy bób
i gotujemy go ok 10 min, będzie al dente, ale o to nam chodzi.
i gotujemy go ok 10 min, będzie al dente, ale o to nam chodzi.
Na patelni podsmażamy delikatnie cebulkę,
potem wrzucamy do niej pokrojony w kostkę boczek
i podsmażamy na małym ogniu.
W między czasie łuskamy bób i wrzucamy go na patelnię do cebulki i boczku i drobno posiekanego pęczka koperku.
Smażymy około 3 - 5 minut uważając, żeby nam się nic nie przypaliło.
potem wrzucamy do niej pokrojony w kostkę boczek
i podsmażamy na małym ogniu.
W między czasie łuskamy bób i wrzucamy go na patelnię do cebulki i boczku i drobno posiekanego pęczka koperku.
Smażymy około 3 - 5 minut uważając, żeby nam się nic nie przypaliło.
Jajka smażymy na sadzone. Wyłożony na talerz bób posypujemy gorgonzolą,
a na to wszytko kładziemy jajko sadzone.
Do podania proponuję kefir lub zsiadłe mleko i na przykład: grahamkę.
Palce lizać !
==============================================
Zobacz też:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz