wtorek, 26 sierpnia 2014

Biszkopt z gruszką - palce lizać !!!

http://gitmallina.blogspot.com/2014/08/biszkopt-z-gruszka-palce-lizac.html

Składniki potrzebne do przygotowania:

4 jajka

1 szklanka mąki pszennej

2 budynie waniliowe

1 łyżeczka proszku do pieczenia

4 łyżki oleju

100 gram masła 

cukier waniliowy

gruszki

Sposób przygotowania:

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Do powstałej masy dodajemy mąkę, budynie, proszek do pieczenia - zmiksować. 

W garnuszku rozpuszczamy masło dodajemy 4 łyżki oleju , przelewamy do masy i mieszamy wszystko.
Do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blachy przelewamy ciasto. Układamy gruszki (mogą być też inne owoce - truskawki, borówki, maliny). Wstawiamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut.









==============================================
Zobacz też:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz